Üzleti tippek

A Ringier megválik TV-magazinjaitól

A Ringier AG Svájcban, Romániában, Szlovákiában és Csehországban tizenkét TV-magazint ad el a Springer és a Bauer Kiadónak. A svájci magazinokat az Axel Springer Kiadó veszi meg, a szlovák, cseh és román lapokat a Heinrich Bauer Kiadó.

A Ringier magyarázata szerint a programmagazinok eladásánál stratégiai szempontok játszottak szerepet. Megvizsgálva az összeurópai TV magazin piacot világossá vált, hogy a műsorprogram információs üzletág egyre több és több befektetést igényel; a nyomtatott hírújságokkal szemben egyre inkább eltolódik a hangsúly az elektronikus programszolgáltatók irányába.


A jövőben a Heinrich Bauer Csoport fogja kiadni Szlovákiában az Euro Televizia magazint, a Tele Magazint és a TV Maxot; Csehországban a TV Max-ot, a TV Plus-t, a TV Revue és a Tydenik Televize-t , Romániában a TV Mania és a TV Satelit magazinokat. A Ringier napilapokhoz és magazinokhoz tartozó, mellékletként megjelenő TV újságokat nem adják el.


A Bauer Publishing Group minden eddigi Ringier munkavállalót továbbfoglalkoztat. A romániai lapok esetében az ügyvezetés továbbra is a Ringier-nél marad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik