Üzleti tippek

Kkv-knak értékesítenének az állam helyett

A kormányzati költések csökkenése miatt a kis- és középvállalkozásokat célozza meg az informatikai gyártó és szolgáltató FEFO Magyarország Kft. – jelentette be a cég csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

A számítógépgyártó bevételének az előző évben 50 százalékát meghaladó közbeszerzések helyett év végéig megtriplázná a szolgáltatásokból eddig éves szinten mintegy 100 millió forint értékű bevételeit, mondta Fóris Csaba, a vállalat ügyvezető igazgatója. Ennek érdekében a társaság 5-10 millió forint beruházással kétszer annyi munkatársat kíván foglalkoztatni a szolgáltatás üzletágban.

A társaság árbevétele tavaly elérte a 4,2 milliárd forintot , szemben az egy évvel korábbi 3,9 milliárddal. A társaság 18 éve van jelen a magyarországi számítástechnikai eszközök piacán, melynek 1,7 százalékát fedi le. Tavaly mintegy 8000 számítógépet és szervert, valamint ezekhez járulékos szolgáltatásokat értékesített a vállalat. A társaság budapesti, pécsi, szegedi és győri telephelyein összesen 55 munkavállalót foglalkoztat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik