Üzleti tippek

Meghalt Brinkmann professzor

admin
admin

2007. 06. 20. 09:21

Meghalt Klausjürgen Wussow német színész, aki elsősorban A klinika című televíziós filmsorozatban játszott szerepével vált közismertté és népszerűvé hazájában és Európában.

A 78 éves Wussow-t egy berlini kórházban érte a halál. Már hónapok óta betegeskedett, a német bulvársajtó tavaly ősz óta újra meg újra arról cikkezett, hogy „Brinkmann professzor” a halállal küzd, egészségi állapota kritikus.

A berlini Hebbel színházban tanult, otthonosan mozgott a német színpadokon. Játszott filmekben is, igazi népszerűségét azonban a televíziós sorozatoknak, köztük is A klinika című Európa-szerte vetített kórházi filmregénynek köszönheti. Ennek révén Németország egyik legkeresettebb és legjobban fizetett színésze lett.

Wussow alapítványt tett rákos gyerekek gyógyítására. 1988-ban megkapta a német Bambi-díjat, amelyeket „a német média Oscar-díjának” is neveznek. A Burda kiadó lapjaiban megjelent, személyét érintő cikk miatt azonban később visszaadta a díjat. Háromszor nősült, de a harmadik házassága is zátonyra futott. Leánya, Barbara ugyancsak jó nevű színésznő.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.