Üzleti tippek

Közízlést rombolt a Petőfi Rádió

admin
admin

2007. 06. 19. 09:00

Még egy hónapja sincs, hogy a Petőfi Rádió megfiatalította műsorrendjét, az ORTT panaszbizottsága máris megdorgálta az adót.

Állampolgári bejelentésre a Panaszbizottság megvizsgálta a Magyar Rádió Zrt. Petőfi adóján 2007. június 1-jén sugárzott zenei műsorát, amelyben – a panaszos szerint – közízlést romboló rapszám hangzott el.

Az eljáró tanács meghallgatta a bepanaszolt műsorszámot, és arra az álláspontra jutott, hogy a panasz megalapozott – tudatta lapunkkal az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT).

Mivel a médiatörvény szerint a panasz az „egyéb” kategóriába tartozott, ezért az eljáró tanácsnak abban kellett állást foglalnia, hogy a bepanaszolt műsorszám megfelel-e a műsorszolgáltatás alapelveiből kiolvasható törvényhozó szándéknak.

Az eljáró tanács véleménye kialakításánál figyelembe vette azt is, hogy az érintett ügyben közszolgálati műsorszolgáltatóról van szó, melyre a törvény szigorúbb szabályokat rendel el alkalmazni – áll az ORTT közleményében.

Az eljáró tanács a műsorszám meghallgatás alapján megállapította, hogy abban több esetben is trágár kifejezések hallhatók, melynek napközben, főműsoridőben történő lejátszása súlyosan sértheti a hallgatóság egy jelentős részének jóízlését.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Mentőkhöz menekült az elkószált 14 éves kutya

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.