Üzleti tippek

Drasztikus leépítések a Magyar Rádiónál

A munkavállalók 20 százalékától, összesen 192 dolgozójától válik meg a Magyar Rádió. A médium vezetése és az üzemi tanács megállapodott a leépítés következményeit enyhítő intézkedéscsomagról – közölte az intézmény.

A Magyar Rádió vezetése és az üzemi tanács több mint három héten át tartó tárgyalások eredményeképpen állapodott meg a csoportos létszámleépítés következményeit enyhítő intézkedéscsomagról – olvasható a Magyar Rádió közleményében.

A munkáltató az érintett munkavállalók részére a jogszabályok által biztosított jogcímeken és járandóságon felül további félhavi átlagkeresetet fizet. A Magyar Rádió változatlanul fenntartja a munkáltatói lakáskölcsönök törlesztésének feltételeit.

A munkáltató a csoportos, négy ütemben megvalósuló létszámleépítés negatív hatásainak csökkentése érdekében úgynevezett outplacement-programot vezet be. Ennek keretében három hónapon át térítésmentes jogi, állásközvetítői, pszichológusi tanácsadást, illetve konzultációt, továbbá ugyanezen időszak alatt teljes irodai infrastruktúrát biztosítanak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik