Üzleti tippek

Felmondott a teljes szerkesztőség

A Manager Magazin összes munkatársa egyszerre mondott fel.

Úgy tudjuk, a tényfeltáró riportjairól híres szerkesztőség azért mondott fel, mert a kiadó ismét drasztikusan csökkenteni akarta a költségeket. A lapot kiadó Spiegel-csoportnál azt szerették volna, ha radikálisan csökkentik a szerkesztőségi költségeket, vagyis újságírókat bocsájtanak el. Ezzel együtt a lapban több, a kiadó magyar és német nyelvű kiadványaiból átvett írás jelent volna meg.


A Manager magazin munkatársai többször is elnyerték a Minőségi Újságírásért, valamint a Gőbölyös Soma-díjat, de a lap ennek ellenére nem lett nyereséges.

Átmenetileg a Világgazdaság főszerkesztője, a Magyar Hírlapot is megjárt Kocsi Ilona készíti a lap összevont nyári számát, de lehetséges, hogy a továbbiakban megtartja a Manager magazin főszerkesztői posztját is.


Balasi Tamás, a Világgazdaságot kiadó Zöld Újság Zrt. kiadóigazgatója érdeklődésünkre elmondta: a két cég között a jövő hónaptól él egy tartalmi együttműködési szerződés. Ennek keretében cikkeket is adnak majd a Manager magazinnak.


Laphoz közel álló forrásból úgy értesültünk, hogy a Spiegel-csoport egyáltalán nem akarta megtartani a lapot, de az Axel Springer kiadó mindenképpen szerette volna piacontartani a lapot. Ehhez azonban legfeljebb három alkalmazottat tartottak elképzelhetőnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik