Üzleti tippek

Új vezetők a Malévnél

Egy lengyel szakember és a Malév privatizációs tanácsadója is a vezérkar része lett.

Két új vezérigazgató-helyettessel bővül a Malév Zrt. vezérkara. Piotr Ikanowicz június 1-től a Malév Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese, Mester Zoltán pedig a légitársaság infrastrukturális és portfolió-kezelő vezérigazgató-helyettese lesz. Hatáskörébe tartozik a létesítményüzemeltetés, a beszerzés és az informatika területe és a légitársaság valamennyi leányvállalata. Mester Zoltán megbízása a hatályos SZMSZ módosítását igényli, ezért hivatalos kinevezése csak a szakszervezetekkel való egyeztetést követően történhet meg – tudatta szerkesztőségünkkel a légitársaság.

A közgazdász végzettségű Piotr Ikanowicz doktori disszertációját is a repülés témakörében írta „Industrial policy towards aviation industry in the United Kingdom” címmel. A PhD tanulmányai mellett 1987-ben kezdett dolgozni a lengyel nemzeti légitársaság, a LOT fejlesztési tanulmányok osztályán, majd kis idő múlva az osztály vezetője lett. 1990 végén a LOT gazdasági igazgatójának nevezték ki, mint a légitársaság vezetőségének legfiatalabb tagját. Ezt a pozíciót töltötte be 17 évig, innen igazolt át a Malévhez.

Az ugyancsak közgazdász végzettségű Mester Zoltán 1990-óta dolgozik pénzügyi tanácsadóként a CAIB Tőkepiaci Tanácsadó Zrt.-nél, illetve jogelődjeinél, ahol különböző pozíciókat töltött be. 2004-óta a társaság vezérigazgatója. Tanácsadóként vezető szerepet játszott a Budapest Airport Zrt. illetve a Malév Zrt. privatizációs projektjeiben – áll a társaság közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik