Üzleti tippek

Veres egyszerűbb adózást ígért a vállalkozásoknak

A jövő adószabályokról beszélve Veres János pénzügyminiszter azt ígérte, hogy annyi biztos, hogy jövőre számottevően kevesebb darab és kevesebb sorral rendelkező adóbevallást kell a vállalkozásoknak készíteniük.

A pénzügyminiszter szerint érdemben van rá lehetőség, hogy az elkövetkező hetekben áttekintsék az élőmunkát terhelő és a fogyasztási jellegű adók, illetve a vagyoni közterhek arányát és mértékét, továbbá az ökoadók szerepét.

Magyar Bankszövetség csütörtöki konferenciáján jelezte, hogy a kormány a vállalkozásokkal egyetértésben kialakított konkrét javaslatokról június végén számol be. Annyi biztos, hogy jövőre számottevően kevesebb darab és kevesebb sorral rendelkező adóbevallást kell a vállalkozásoknak készíteniük.

A miniszter szerint az elkövetkező években az állam csökkenő pénzelszívó hatása kedvezőbb feltételeket teremt a vállalkozások számára a pénzpiacon. Ha a konvergenciaprogramnak megfelelően alakul az államháztartás egyenlege az elkövetkező években, akkor három év múlva 1100 milliárd forinttal kevesebb lesz az állam forrásigénye a pénzpiacon, ennyivel több pénz jut a vállalkozásoknak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik