Üzleti tippek

Nyereségbe fordul a SkyEurope

Jelentősen javult a légitársaság első féléves eredménye, és év végére pozitív eredményt várnak.

A SkyEurope Holding AG 2007. évi első féléves árbevétel-nyereség mutatója (EBITDAR) 22,8 százalékkal javult. Az új piacok megnyitása és a megnövekedett kapacitás ellenére jelentősen csökkent a nominális EBITDAR veszteség a 2007. első félévében 17,2 millió, a 2006 első féléves 26,3 milló eurós összeggel szemben. Az adózás előtti eredménye 20,5 százalékkal javult.

A növekedés 35,1 százalékos árbevétel-növekedéssel párosult, az utasforgalom 0,87 millióról 1,2 millóra emelkedett, ugyanakkor a gépek járatkihasználtsági mutatója 79,7 százalékra javult 68,4-ról.

Az egy utaskilométerre vetített árbevétel szintje 13,8 százalékkal javult.

Márciustól a társaság Bécsből is indít járatokat, mert ott nincs sok fapados légitársaság, valamint így egy nagyobb térség komoly piaci potenciálját érik el – tudatta lapunkkal a légitársaság.

A kapacitás kihasználtsága elérte a 9:22 órát. Folytatódik a flottafejlesztés, melynek eredményeképpen az új Boeing 737-700 NG gépek 3,7 évre javítják a flotta átlagéletkorát. Ez a szám várhatóan csökken, mert a pénzügyi év végére a gépek átlagéletkora kevesebb mint 1 év lesz.

A menedzsment a teljes üzleti évre pozítív EBITDAR-al számol, és az adózás előtti eredménye pedig előreláthatólag a negyedik negyedévben szintén pozítiv lesz – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik