Üzleti tippek

Magukra maradnak az Il Ferro ügyfelek?

Egy hónap múlva záródhat le az Il Ferro ellen pénzügyi csalás gyanújával indult rendőrségi vizsgálat, ennek eredménye dönti el a nyomozás további lépéseit. A többi hazai hatóság mossa kezeit: rájuk nem tartozik az ügy – írja a Magyar Hírlap.

Ha a rendőrségnek nem sikerül a cégre bizonyítani, hogy szándékosan hozott létre piramisjátékot, akkor az Il Ferro csak egyszerűen túlbecsülte a piaci esélyeit, ez viszont nem büntetendő cselekmény. Hazánkban nem számít ugyanis rendkívüli esetnek, ha egy vállalkozás csődbe megy.

A szakmai szervezetek nem érintettek

„Ahhoz, hogy az Il Ferro fenntartsa magát, kifizesse az ügyfeleit és még nyereséges is legyen, azonnal ki kellett volna szakítania a húszmilliárdos közterületi reklámpiac negyedét, ez pedig lehetetlen” – mondta a lapnak Török Ferenc, a Magyar Közterületi Reklámszövetség szóvivője. Az autóreklám ugyanakkor nem feltétlenül rossz üzlet. A szervezet egyébként hivatalból nem vizsgálódik, miután szerződéses vitáról van szó.

A Magyar Hírlap az ügyben megkereste a Gazdasági Versenyhivatalt és a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőséget is. Ők szintén közölték, az ügy nem tartozik rájuk. Csalás esetén a rendőrségnek kell eljárnia, ha pedig szerződésszegésről van szó, akkor a károsultak perelhetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik