Üzleti tippek

Elvágták Friderikuszt

Az ORTT Panaszbizottsága szerint Friderikusz nem teljesítette a médiatörvénybeli kötelezettségét.

A grémium megvizsgálta az AGRO TV-ATV Zrt. 2007. március 20-án sugárzott „Friderikusz most” című műsorszámát, amelyben – a panaszos szerint – az egyik meghívott vendég kijelentésére sem a másik vitapartner, sem a műsorvezető nem reagált.

Az eljáró tanács megtekintette a bepanaszolt műsorszámot és arra az álláspontra jutott, hogy a panasz megalapozott.

A kifogásolt műsorrészletben és annak környezetében több súlyos, politikai jellegű állítás hangzott el, amelyek között a panaszos által idézett kijelentés is szerepelt. Ezekre sem a műsorvezető, sem a műsor harmadik résztvevője nem reagált. „Az ellenzék képes a maga szabadcsapatait odaküldeni a televízió ostromára” kijelentés azért is veszélyes, mert a közvélemény számára a mai napig nem derült ki, hogy a szeptember 18-i Szabadság téri eseményeknél kik voltak a tüntetésen megjelent, köveket dobáló agresszív fiatalemberek.

Ha a másik vitapartnertől – tekintettel hasonló politikai felfogására – nem is várható el, hogy pontosítson, a műsorvezető számára ez a médiatörvényen alapuló kötelezettség, ha ilyen erős és nem bizonyítható vádról van szó – szögezte le a bizottság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik