Üzleti tippek

Ugrásra kész a megújuló energiaipar

Hétvégén került megrendezésre a RENEXPO Budapest 2007 kiállítás, amelyre a Közép- és Délkelet-európai régióban első alkalommal Budapesten került sor.

A három napos konferenciasorozaton és kiállításon több mint 150 előadó osztotta meg tapasztalatait 10 témakörben. A kiállítási részen több mint 1400 négyzetméteren és 83 standon a hazai és külföldi gyártók, forgalmazók mutatták be a fűtéshez, melegvíz készítéshez, és villamosáram-termeléshez kapcsolódó megoldásaikat.

A konferenciasorozat és kiállítás ünnepélyes megnyitóján a magyarországi megújuló energia szakma jelentős része képviseltette magát, ahol részt vettek a kiállítás védnökei: Dr. Németh Imre, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára, a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) felelőse, valamint Katona Kálmán, az Országgyűlés Környezetvédelmi Bizottságának elnöke.

Katona Kálmán a bioenergia minél intenzívebb meghonosítása érdekében sürgette a technológia alapú szabályozás kialakítását, amely a kisebb vállalatok piacra jutását is jelentősen megkönnyítené. “Az el nem fogyasztott energia a legtisztább és a legolcsóbb – ebben pedig Magyarországnak óriási tartalékai vannak” – tette hozzá.


“Fontos lenne, hogy a napenergia felhasználás is megfelelő szinten is megjelenjen. Meggyőződésem, hogy e téren olyan technológiai robbanásra lehet számítani, informatikai piacban az elmúlt 10-15 évben végbement” – zárta beszédét a Környezetvédelmi Bizottság elnöke.

A kis- és középvállalatok számára a megújuló energia szektor sok lehetőséget rejt. Az EU hosszútávú stratégiája között szerepel a kkv-k szerepvállalása ezen a területen, így számos pályázati lehetőség adódik majd számukra – tette hozzá Katona.

A rendezvényt külön üdvözölte a megnyitón részt vevő Angela Cordoba, a Sustainable Energy Europe (Fenntartható Energiáért Európában) európai kampányának felelőse, aki szerint: “A RENEXPO olyan marketing-kezdeményezés, amely kulcsfontosságú partnerként ösztönzi a közfigyelem felkeltését a fenntartható fejlődés érdekében.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik