Üzleti tippek

Dupla pénz vállalati képzésre

Több mint duplájára emeli a vállalati képzések támogatására kiírt uniós pályázat keretét a Szociális és Munkaügyi Minisztériummal való egyeztetés után a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, mivel a rendkívül sikeresnek bizonyult kiírásra már az első napokban a rendelkezésre álló keretet meghaladó igénylés érkezett be.

A múlt héten a túljelentkezés miatt lezárt pályázaton így az eredetileg tervezett 100 nyertes helyett várhatóan több mint háromszáz mikro- és kisvállalkozás juthat támogatáshoz alkalmazottainak képzésére. Az eredetileg 100 nyertes helyre – az eddig feldolgozott adatok alapján – mintegy 400 vállalkozás pályázott, míg az igényelt támogatás az eredetileg meghirdetett keret több mint 2,5-szerese volt.

A pályázati forrás megemelése után az eredetileg rendelkezésre álló egymilliárd forint helyett már összesen több mint kétmilliárd forinthoz juthatnak hozzá a nyertesek – a kiírásnak megfelelően kérelmük benyújtásának sorrendjében a megnövelt keret erejéig.

A Közép-magyarországi Régió fejlettsége miatt az uniós szabályok szerint kevesebb pénzre jogosult, mint az ország másik hat térsége. Ennek megfelelően a Közép-Magyarországról beérkezett nyertes pályázatok körülbelül 75 százalékának támogatására nyílik majd lehetőség. A többi régió esetében a tervek szerint – az eddig feldolgozott pályázatok ismeretében – minden a múlt hét pénteki határidőig beérkezett érvényes pályázat kifizetésére fedezetet nyújt a megemelt támogatási keret.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség hasonló témában 2007. második felében, vagy a következő év első félévében tervez pályázatot megjelentetni. Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos a keret megemelésével kapcsolatban elmondta: „A pályázat sikere alátámasztja azt a vélekedésünket, hogy a mikro és kisvállalkozások elsősorban munkavállalóik képzésén, oktatásán keresztül juthatnak piacképes tudáshoz, amellyel javíthatják versenyképességüket.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik