Üzleti tippek

Aba Botond új karrierje

A BKV egykori vezérigazgatója országos vezetői pozíciót nyert el.

A Combino-botrány nyomán távozni kényszerült Aba sorsáról sokáig csak találgatások láttak napvilágot: hol a MÁV felsővezetésében, hol pedig a Közlekedéstudományi Intézet (KTI) vezetőjeként vizionálták a szakértők Aba Botondot. Az Index hírportál azonban a KTI honlapján megtalálta, mire is pályázott a megtépázott tekintélyű szakember.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) megbízta a hozzá tartozó KTI-t a Regionális Közlekedési Irodák létrehozásával. Ez a szervezet fogja – hét régióban – a minisztériumot képviselve megrendelni a személyszállítási szolgáltatásokat a különböző cégektől. Vagyis a Volán, a MÁV, a helyi közlekedési társaságok és esetleg magánvállalkozók versenghetnek azért, hogy melyikük végzi el az eddigi állami közszolgáltatásnak számító személyszállítást a legkisebb állami támogatás és/vagy legjobb színvonal mellett.

Ezeknek az irodáknak lett az országos személyközlekedési igazgatója Aba Botond. A hét regionális iroda feladata lesz a közösségi közlekedés fejlesztése és összehangolása, például a menetrendek, a tarifák és a jegyrendszerek összehangolása. Az irodákban egy-egy vasúti és autóbuszközlekedési szakember, és egy önkormányzati referens dolgozik majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik