Üzleti tippek

Tavaly 400 milliárdért lízingeltek kisvállalatok

A mikro-, kis- és középvállalkozói (kkv) szektor működési feltételeinek javítása, fejlődési lehetőségeinek biztosítása érdekében együttműködési megállapodást írt alá a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) és a Magyar Lízing és Finanszírozó Társaságok Szövetsége csütörtökön – közölte a GKM kommunikációs főosztálya.

Az együttműködési megállapodást Egyed Géza, a GKM gazdaságfejlesztési szakállamtitkára és Báti Balázs, a lízingszövetség elnöke írta alá. A minisztérium tájékoztatása szerint a lízingszövetség tagvállalatai 2006-ban 1200 milliárd forint értékben finanszíroztak eszköz-, valamint ingatlanberuházásokat, ennek közel 30 százalékát a kis- és középvállalkozások számára.

A minisztérium és a lízingszövetség egyetértett abban, hogy a lízing mint finanszírozási forma alapvető fontosságú a vállalkozások, kiemelten a kis- és középvállalkozások beruházásainak finanszírozásában, ezért közösen kívánnak együttműködni a finanszírozási forma további elterjesztésében.

Az együttműködés keretein belül a minisztérium bevonja a lízingszövetséget a kkv-szektorra vonatkozó beruházási támogatásokat érintő tervezési és szabályozási kérdésekbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik