Üzleti tippek

Akiknek tetszik a Fókusz és az Este

Négy kategóriában osztották ki a hetedik alkalommal megrendezett Kamera Hungária televíziós fesztivál díjait, valamint különdíjakat és közönségdíjakat is átadtak szerdán.

A televíziós szakma legjelentősebb hazai seregszemléjén összesen 104 televíziós műsor versengett. A 25 tagú zsűri minden eddiginél több, 532 pályaműből választotta ki a kategóriák nyerteseit. A magyarországi és határon túli alkotókat, tévétársaságokat, valamint produceri irodákat tizenhárom kategóriában jutalmazták.

A Magyar Nemzeti Galériában tartott gálaesten a Szórakoztató műsor I. kategóriájában a Megasztár – Filmslágerek – 3. széria, míg a szórakoztató műsor II. kategóriájában az Ország tesztje – Memória kapta a nyertesnek járó díjat – olvasható a távirati irodához eljuttatott közleményben.

A dokumentumfilmek között az Új Eldorádó, míg a történelmi és életrajzi filmek közül a Józsi nővér és a sárga bicikli című alkotásokat jutalmazta a zsűri.

A színes riport kategóriában a Feszti-körképről, illetve a Ragtime fesztiválról készült riportok nyertek, míg a tényfeltáró, oknyomozó riportok közül a Fókusz Dögvásár című riportja lett a befutó.

A tudósítás kategóriában a Panoráma című műsor – Hengerelt a Hamasz címmel sugárzott riportja, az interjú kategóriában pedig az Este Extra műsorának az MTV ostroma utáni napon, Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel készített interjúja kapta a győztesnek járó elismerést.

Az egytémás tematikus magazin kategóriájában a Privát rocktörténet – Az Omega című alkotás, a többtémás tematikus magazinoknál pedig a Strucc 66. esélyegyenlőségi magazin győzött. A dramatikus művek közül a Fekete tej, míg a műsorarculat kategóriában a Ez nekem kínai! 1. része bizonyult a legjobbnak. Az On-air promotion kategóriában a Kész átverés-promót díjazták.

Alkotói díjat Bazsó Gábor és Winkler Róbert műsorvezetők, Bálint Arthur operatőr és Zsigmond Dezső rendező kaptak.

A zsűri különdíjjal a műsorarculat kategóriában az M1 csatornaarculatát, interjú, beszélgetés kategóriában pedig a Felelet az életnek címmel sugározott műsorát jutalmazta.

A legkedveltebb televíziós személyiségnek járó közönségdíjat Szulák Andrea, míg a legkedveltebb televíziós műsornak járó közönségdíjat a Szombat esti láz című műsor kapta.

A fesztiválon megrendezett Médiavetélkedő győztese a Színház- és Filmművészeti Egyetem televíziós tanszékének diákjaiból alakult csapat lett.

Hartai László médiapedagógus, filmrendező vehette át Az év médiatanára díjat, amelyet a Vizuális Világ Alapítvány alapított idén.

Rauh Edit, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium esélyegyenlőségi szakállamtitkára a tárca Média az esélyegyenlőségért díját – a zsűri döntése alapján az Aktív Romasuli című alkotás készítőinek adta át.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik