Üzleti tippek

Mezzo helyett sorozatok

admin
admin

2007. 04. 04. 15:37

Nagyot lépett előre az AXN kábelcsatorna: műsorát ezentúl továbbítják a legnagyobb kábelszolgáltatók.

Frissítés

Cikkünk kiadása után egy nappal a UPC visszaállította a csatorna műsorát egy tartaléksávon, így a Mezzo újra látható.

A Sony Pictures tulajdonában lévő, többek között Közép-Európa hat országában – így Magyarországon, Csehországban, Lengyelországban, Romániában, Bulgáriában és Szlovákiában is – jelen lévő AXN akció- és kalandcsatorna már a magyar kábelháztartások túlnyomó többségében megtalálható.

Stephen White, az AXN Central Europe ügyvezető igazgatója elmondta, hogy ez „hatalmas előrelépést jelent a csatorna életében.”

Az AXN lefedettségének jelentős növekedése a kábelpiac olyan szolgáltatóinak köszönhető, mint a UPC, vagy a T-Kábel, amelyek felvették a csatornát a kínálatukba. Az AXN, mely 2003-ban indult útjára a magyar piacon, tematikus csatornaként az akció- és kaland műfaján belül a legszínvonalasabb műsorokat mutatja be immár a magyar nézőknek.

Az AXN 22 órás, szinkronizált, valamint feliratos műsorkínálata főleg a 18-34 közötti korosztály számára kínál szórakozást a hazai piacon 2003 óta. A széles lefedettséget kínáló AXN csatorna mellett a 2006-ban bevezetett AXN Crime és az AXN Sci-fi digitális csatornáival a tematikus csatornák kínálatát gazdagítja.

Az átállás azonban nem ment ellenállás nélkül: a UPC kábelszolgáltató ugyanis eleinte nem tudott helyet adni a csatornának. Ezért végül a fajsúlyosabb zenét, elsősorban klasszikusokat, jazzt és világzenét sugárzó francia Mezzo csatorna helyére programozták, több néző rosszallása közepette. (A T-Kábelnél az olasz közszolgálati Rai Uno műsorát vették le, jóval kisebb tiltakozás közepette.) A lépés ellen mintegy 200 értelmiségi nyílt levélben tiltakozott.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.