Üzleti tippek

Eltávolítják a Károly körúti óriáskivetítőt

admin
admin

2007. 04. 04. 15:19

El kell távolítani a Károly körúti Városháza park szélén közel egy éve reklámokat is sugárzó óriáskivetítőt - erről szerdán a főpolgármester indítványára döntött a fővárosi önkormányzat városképvédelmi bizottsága.

A testület február közepén egyszer már elutasította a kivetítőt tavaly nyár óta üzemeltető cég közterület-használati kérelmének meghosszabbítását. A bizottság március 7-én újra tárgyalt a kérelemről s engedélyezte a közterület-használatot.


A főpolgármester április 3-án felfüggesztette ennek a döntésnek a végrehajtását. Szerinte a tavaly szeptember végétől hatályos fővárosi utcabútor rendelettel ütközik ez a bizottsági döntés. A főváros ugyanis vállalta, hogy a Mahir hirdetőoszlopok 50 méteres körzetében nem ad engedélyt más reklámhordozó elhelyezésére. A főpolgármester érvelése szerint a kivetítőtől 45 méterre van egy Mahir hirdetőoszlop.


Több szocialista képviselő kifogásolva a kivetítő elbontását, érthetetlennek tartották azt, hogy a hivatal a bizottság februári első döntése kapcsán miért nem kért jogi véleményt.

A városfejlesztéssel is foglalkozó bizottság tagjai ezúttal sem kaptak hivatali tájékoztatást arról, hogy hol tart a főépítészi pályázat elbírálása. A főpolgármester és a főjegyző egyébként már március 15. előtt tárgyalt a pályázókkal.

Nem kapott tájékoztatást a bizottság arról sem, hogy áprilistól új vezetője van a főpolgármesteri hivatal vállalkozási ügyosztályának, amely a legtöbb hivatali javaslatot terjeszti a testület elé.


A bizottsági ülés érdekessége, hogy szerdán egy évtizedes gyakorlatot megváltoztatva, a testület fideszes elnökének intézkedésére, a folyosón várakoztatták a meghívottakat addig, míg az ő napirendjük nem került sorra. Az MTI úgy tudja, hogy székhiány miatt vezették be ezt a rendet, amit mindaddig fenntartanak, míg nem lesz elég ülőhely.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.