Üzleti tippek

Péntektől zárul a vállalati képzés pályázat

Április 6-val felfüggeszti a mikro- és kisvállalkozások számára a vállalati képzés támogatására kiírt uniós pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ), mivel a beérkezett pályázatokban igényelt támogatás elérte a rendelkezésre álló keretet – közölte az ügynökség.

Az NFÜ közleménye szerint a pályázatra április 6-án éjfélig lehet még igénylést beadni. Az ezt követő napokban értékelik a beérkezett pályázatokat, és megvizsgálják annak lehetőségét, hogy van-e mód a többletigények kielégítésére.


A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által január 31-én megjelentetett felhívás azokat a legkisebb vállalkozásokat célozta meg, amelyek forráshiány miatt munkatársaik képzésére jellemzően nem költenek.

Az érdeklődést fokozhatta, hogy bár a szakmai kritériumok szigorodtak, a pályázóknak mindössze 20-25 százalék önrésszel kell rendelkeznie a vissza nem térítendő támogatás igényléséhez. Ez az önrész 10-15 százalékra csökken abban az esetben, ha hátrányos helyzetű, például fogyatékkal élő, illetve roma munkatársaikat képezik a vállalkozások.

A pályázaton 1-25 millió forint közötti összeget lehet igényelni vállalati képzésre, az összesen 1,057 milliárd forintos keret erejéig.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik