Üzleti tippek

Biztonsági őrök is ellenőrzik a jegyet

Kétnapos képzés után sikeresen vizsgáztak azok a biztonsági őrök, akik ezután jegyellenőrzést végezhetnek a metróknál. A biztonsági emberek karszalagot kapnak, az utasok bejárati ellenőrzését végzik.

Harminchét biztonsági őr tett sikeres vizsgát az elmúlt héten zajlott átképzés után, közülük 21-en a 2-es metró 6 bejáratánál segítik a jegyellenőrök munkáját, a későbbiekben a többi őr jelenlétére is számíthatnak utasaink a Kisföldalatti és a 3-as metró vonalán – közölte lapunkkal a Budadpesti Közlekedési Vállalat.

A szakemberek a képzés során elsajátították a személydíjszabási ismereteket, rendeletekkel, jogszabályokkal, az utazási feltételekkel ismerkedtek, illetve a menetdíjak alkalmazásáról és a menetdíjkedvezmények igénybevételi lehetőségeiről is tanultak. A képzés során az elméleti tananyagot a gyakorlatban is kipróbálták. A karszalagot viselő biztonsági őrök a jegyek és bérletek ellenőrzését végzik, a pótdíjazás azonban továbbra is a jegyellenőrök feladata lesz.

Az újfajta munkakörre azért van szükség, hogy minél hatékonyabban lépjen fel a BKV Zrt. a bliccelőkkel szemben – tudatta a társaság. A biztonsági őrök számára ezért külön tananyagot állított össze cég.

A héten újabb tanfolyam indult, amelynek résztvevői pénteken tesznek vizsgát, majd a frissen végzettek is munkába állnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik