Üzleti tippek

Pert vesztett a Magyar Nemzet

admin
admin

2007. 04. 02. 15:12

Jogerősen pert vesztett a Magyar Nemzet rágalmazás miatt Bálint-Pataki Józseffel, a Határon Túli Magyarok Hivatalának (HTMH) volt elnökével szemben – közölte a felperes.

A HTMH volt elnöke azért perelte be rágalmazásért a lapot, mert 2005. augusztus 22-én és azt követően is olyan cikkek jelentek meg a Magyar Nemzetben, amelyek Bálint-Pataki Józsefet hírbe hozták egyik volt kolléganőjével. A hölgyről a lap olyan értelemben írt, hogy férjével együtt a román titkosszolgálatnak dolgozott, illetve a HTMH vezetőjével való kapcsolatát arra használta fel, hogy szabotálja a határon túli magyaroknak szánt állami támogatásokat, egyben titkos információkhoz jusson.

A sajtóban hatalmas visszhangot kiváltó cikkekben az is szerepelt, hogy a HTMH volt elnöke nem esett át a nemzetbiztonsági átvilágításon. „A most véget ért jogi eljárás során egyértelműen kiderült, hogy a Magyar Nemzet cikkeiben valótlanságokat közölt, valamennyi, emberi és köztisztviselői hitelemet megkérdőjelező állítása vagy sejtetése minden alapot nélkülözött” – fogalmazott Bálint-Pataki József.

A perben tavaly szeptemberben a Fővárosi Bíróság már első fokon bocsánatkérésre és az első oldalon történő helyreigazításra kötelezte a Magyar Nemzetet, valamint további kártérítést állapított meg. A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla március 28-án hozott jogerős ítéletében ugyancsak bocsánatkérésre, helyreigazításra és 800 ezer forint kártérítésre kötelezte a napilapot, valamint eltiltotta a további jogsértésektől.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Speaker giving a talk on corporate Business Conference. Audience at the conference hall. Business and Entrepreneurship event.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.