Üzleti tippek

Megjelent a Nemzeti Érdek

Megjelent a Nemzeti Érdek című új folyóirat a Századvég Alapítvány gondozásában.

“Ez a folyóirat azt a célt tűzi ki, hogy olyan megkülönböztetéseket ütköztessen egymással, amelyek a magyar társadalom hosszú távú fejlődésére döntő hatással lehetnek” – mondta Stumpf István, az alapítvány elnöke, a szerkesztőbizottság tagja.

A gazdaság- és társadalompolitikai folyóirat a Magyarországon “fősodorként” definiálható gazdaság- és társadalomszervezési elképzelésekkel, javaslatokkal vitában álló megközelítések bemutatására vállalkozik – olvasható az első szám előszavában.

Mint Stumpf István elmondta, kutatóként és elemzőként is úgy látja, hogy hiányzik a hosszú távú stratégiai gondolkodás a magyar közéletből, valamint a magyar tudományos világból is. Hangsúlyozta: ki lehet szabadítani a gondolkodást, a közgondolkodást a rövid távú érdekek béklyójából, s ez az egyik legfontosabb alapgondolatuk.

A megváltozó európai közpolitikai erőtérben Magyarország akkor lehet versenyképes, ha tisztában van a saját mozgásterével, és képes hosszú távon gondolkodni és lokálisan cselekedni – mondta Stumpf István.

A szerkesztőbizottság tagja Giró-Szász András, Hamecz István, Jenei György, Kovács Árpád, Stumpf István és Szapáry György.

A folyóirat főszerkesztője Gazsó Tibor, a Századvég Alapítvány kutatási igazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik