Üzleti tippek

Kisorsolták a médiakuratóriumi helyeket

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) kisorsolta, mely civil szervezetek delegálhatnak tagot a három közszolgálati médium kuratóriumába április elsejétől, egy évre; a Magyar Rádióban a hallás-, a Magyar Televízióban a látássérültek is képviselethez jutottak.

A Magyar Rádió Közalapítványba többek közt a Hit Gyülekezete, a Magyar Zeneszerzők Egyesülete, a Magyar Zeneművészeti Társaság, a Vasas Művelődési Intézmények Szövetsége és a Páneurópa Jogász Unió mellett a Magyar Népfőiskolai Társaság, a Szabad Fémipari Szakszervezetek Szövetsége, a Hangya Raktárszövetkezeti Termékpályás Szövetkezetek/Szervezetek Szövetsége is küldhet egy-egy tagot.

Ide delegálhat a Tudományos Újságírók Klubja, a Nimfea Természetvédelmi Egyesület, a Kiút Veled Egyesület, a Gyermekekért Baráti Kör, az Országos Nyugdíjas Polgári Egyesület, a Hallássérültek Iskoláinak Országos Egyesülete is.

MTV: krisnások, horgászok, vakok és gyengénlátók

A Magyar Televízió Közalapítványba küldhet tagot egyebek mellett az Országos Cigány Önkormányzat, a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége, a Recski Szövetség, az Erdélyi Körök Országos Szövetsége a Rendőr Kulturális és Hagyományőrző Egyesület, a Magyar Írók Egyesülete, valamint a Magyar Szociológiai Társaság, a Közéleti Önképzőkör, a Vasas Szakszervezeti Szövetség is.

Itt tevékenykedhet egy éven át az Ipartestületek Országos Szövetsége, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtóegyesület, a Magyar Országos Horgász Szövetség, a Magyar Üzletasszonyok Egyesülete, a Magyarországi Gyermekbarátok Mozgalma, a Nyugdíjasok Egészségmegőrző Szövetsége, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége, a Magyar Vízilabda Szövetség és a Megyei Jogú Városok Szövetsége egy-egy küldötte is.


Duna TV: sumósok, hallássérültek

A Duna Televíziót felügyelő Hungária Televízió Közalapítvány munkájában az Országos Cigány Önkormányzat, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség. Itt kapott mandátumot a SZÉP-KÖR Környezetvédelmi és Városszépészeti Közhasznú Egyesület, a Nők a XXI. Századért Egyesület, a Katedra Ifjúsági Szövetség, a Fáy Károly Hallássérült és Fogyatékos Személyek Egyesülete, valamint a Magyar Sumo Szövetség is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik