Üzleti tippek

Baló György leváltja Győrffy Miklóst

Vasárnaptól Baló György vezeti a Magyar Televízió politikai háttérmagazinját, A szólás szabadságát. Az Este című hírháttérműsorban Krizsó Szilvia mellett jövő héttől Mészáros Antónia és D. Bányász Gergő is köszönti a nézőket.

Baló György kedden, Az Este című műsorban jelentette be, hogy „ezután vasárnap esténként A szólás szabadságában versenyez a nézők idejéért és érdeklődéséért”. Elődje, a számos díjjal kitüntetett, ismert médiaszakember, Győrffy Miklós vezető szerkesztőként folytatja munkáját.

Az Este új műsorvezetőit, Mészáros Antóniát és D. Bányász Gergőt az elköszönő műsorvezető, Baló György élő adásban mutatta be.

Mészáros Antónia az ELTE bölcsész karán végzett, közel egy éve tért vissza Magyarországra. Az elmúlt hat évben a BBC-nél dolgozott Londonban, ahol főként dokumentumfilmeket és politikai háttérműsorokat készített. Mészáros Antónia angliai televíziós munkájával párhuzamosan publikált a hazai írott sajtóban is, egyik írásáért 2005-ben Minőségi újságírásért díjat kapott. Pályafutását most az MTV-nél folytatja, ahol eddig részt vett A szólás szabadsága és a Pulitzer-emlékdíjas Az Este című műsorok szerkesztésében, a Záróra című produkcióban pedig műsorvezetőként is láthatták a nézők – tudatta szerkesztőségünkkel a tévétársaság.

A 36 éves, kétgyermekes D. Bányász Gergő több mint egy évtizede dolgozik a magyar sajtóban. Napilapoknál kezdett, majd egy kereskedelmi televíziónál tevékenykedett, de korábban dolgozott az MTV A Hét című műsorának is. „Szerkesztettem konzervatív napilapot, írtam bulvárújságnál, tudósítottam liberális orgánumot. Egy közös van az eddigi munkahelyeimben – mindenhol parlamenti tudósító voltam, kifejezetten politikával foglalkoztam.” – mondta D. Bányász, akit 2001-ben és 2003-ban is az év parlamenti tudósítójának választottak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik