Üzleti tippek

Zöld utat kapott a kutatás-fejlesztési stratégia

A kormány elfogadta a tudománytechnológiai és innovációpolitikai stratégiát - jelentette be Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter szerdán a kormányszóvivői tájékoztatón Budapesten.

A vállalati kutatás-fejlesztés erősítése, a nemzeti innovációs rendszer kialakítása, a kreatív, innovatív munkaerő fejlesztése szerepel a stratégiában – mondta a miniszter a kabinet ülése után. A célok közzé sorolta a megfelelő, innovációt támogató jogi és gazdasági környezet kialakítását, valamint a globális piacon is versenyképes vállalkozások, termékek és szolgáltatások kialakítását.

Kóka János szerint a kutatásfejlesztési stratégia célja, hogy a magyar gazdaság egyre inkább a tudás- és technológiaintenzív képességeivel tudjon lehetőségekhez jutni a világpiacon. A gazdasági miniszter úgy vélte, külön értéke a dokumentumnak, hogy azzal a Magyar Tudományos Akadémia is egyetért. Emlékeztetett arra, hogy Magyarországnak a rendszerváltás óta nincs összefogott tudománytechnológiai és innovációpolitikai stratégiája. Hozzáfűzte: a 2004-es innovációs törvény értelmében a kormánynak ezt meg kellett alkotnia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik