Üzleti tippek

500 millió jut idén kereskedelemfejlesztésre

Az ITDH Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. meghirdette az általa kezelt és finanszírozott 2007. évi Kereskedelemfejlesztési Pályázatot hétfőn. A rendelkezésre álló pályázati keretösszeg 500 millió forint.

A pályázat a magyar termékek és szolgáltatások versenyképességének javítását, külpiaci értékesítését kívánja elősegíteni. A pályázati rendszer keretében az eddigiekhez hasonlóan vissza nem térítendő támogatás igényelhető egyebek mellett külföldi kiállításon való részvételhez, nyomdai úton előállított kiadványok és elektronikus adathordozók készíttetéséhez, hirdetések megjelentetéséhez.

A támogatást a támogatott tevékenység illetve program megvalósulása előtt lehet igényelni. A dotációt utólag folyósítják, amelynek maximálisan adható értékét és mértékét jogcímenként határozták meg. A pályázatok befogadása 2007. március 26-tól október 31-ig folyamatos, egy cég változatlanul több jogcímen is pályázhat a vissza nem térítendő támogatásokra.

2006-ban 1134 pályázat kapott pozitív elbírást. A pályázók a legtöbb esetben külföldi kiállítási részvételhez, nyomdai úton előállított kiadvány, illetve elektronikus adathordozók készíttetéséhez kértek támogatást.

Kiállítási részvételre, illetve kísérőrendezvény szervezésre egy naptári évben maximum 5 alkalommal lehet támogatást igényelni. A kiírásban meghatározott költségek 100 százaléka igényelhető, az ajánlati listában szereplő rendezvényekre maximum 1,2 millió forint, egyéb nemzetközi kiállításra, vásárra pedig maximum 1 millió forint adható.

Prospektusok, szórólapok, katalógusok, műszaki leírások illetve dossziék, valamint elektronikus adathordozók készíttetéséhez évente egy alkalommal, a költségek maximum 50 százalékára, 500 ezer forint értékhatárig igényelhető támogatás maximum az első 500 példány előállítására.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik