Üzleti tippek

A rendőrök bepanaszolták a TV2-t

admin
admin

2007. 03. 14. 11:53

Az ORFK szóvivője bepanaszolta a TV2 Mokka című műsorát egy moderálatlan megjegyzés miatt. Az ORTT jogosnak találta a panaszt.

Dr. Garamvölgyi László rendőr ezredes, az Országos Rendőr-Főkapitányság szóvivőjének bejelentése alapján az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) Panaszbizottságának 2. sz. eljáró tanácsa megvizsgálta az MTM-SBS Televízió Zrt. 2007. február 15-én sugárzott „Mokka” c. műsorát. A panaszos beadványában kifogásolta, hogy a műsorban több kifogásolható kijelentés is elhangzott a rendőrséggel kapcsolatban, különösen sérelmezi azt, hogy a „rendőr barom állatok” kifejezés a műsorvezető részéről kommentár, moderálás nélkül maradt – tudatta szereksztőségünkkel az ORTT.

Az eljáró tanács megállapította, hogy a panaszos által sérelmezett „rendőr barom állatok” kifejezés a műsorszámban elhangzott, és az a műsorvezető részéről reakció és moderálás nélkül maradt.

Az eljáró tanács véleménye szerint – ellentétben a műsorszolgáltató írásbeli álláspontjában megfogalmazottakkal – az élő műsor és a felkészült műsorvezetés is ad arra lehetőséget, hogy az akár előre kiszámíthatatlan kijelentések se maradjanak megfelelő észrevétel, illetve kommentár nélkül. Az eljáró tanács véleménye szerint a műsorvezető nem hagyhatta volna az inkriminált szöveget mindenfajta moderálás nélkül, különösen egy közszolgálati műsorszámban.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Visegrád, 2017. február 15.
Szatmáry Kristóf fideszes képviselő érkezik a Fidesz-KDNP frakciószövetség kihelyezett tanácskozására Visegrádon 2017. február 15-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Feketemunkás a Fidesz kereskedelempolitikusának cégében

Visegrád, 2017. február 15.
Szatmáry Kristóf fideszes képviselő érkezik a Fidesz-KDNP frakciószövetség kihelyezett tanácskozására Visegrádon 2017. február 15-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.