Üzleti tippek

Combino: most a víz miatt álltak le

Tegnap négy körúti villamos is beázott, ez megint az ajtók hibáját okozta.

A Combino kereke fölött található oldalajtó végállás-kapcsolójának csatlakozásába nedvesség, vízpára jutott – tájékoztatta lapunkat a BKV. Emiatt a tegnapi napon 4 járműnek az egyik ajtaja nem nyílt ki, a vizsgálat után a Siemens Zrt. elismerte a hibát. Azoknál a járműveknél, amelyek tegnap hibát jeleztek, a csatlakozások megerősítő szigetelést kaptak, és még aznap visszaálltak a forgalomba.

A Siemens szakemberei hétfő reggelig az összes Combinót felülvizsgálják, és attól függetlenül, hogy jelentkezett-e ez a probléma, valamennyi járművön elvégzik ezt a fajta beavatkozást. A munkálatok garanciális javítás keretében valósulnak meg, azaz semmiféle pluszköltséget nem jelentenek a BKV számára, és a napi járműkiadásoknál sem okoznak semmiféle fennakadást – tudtuk meg.

Januárban a Combino villamosok számára előírt 15 ezer menet közül csupán 10 menet nem teljesült. Ez mindössze 0,1 százalékos menetkimaradást jelent. A régi, úgynevezett Ganz-villamosoknál is sokszor előfordult, hogy egy-egy ajtó nem nyílt ki. Régebben a hasonló jellegű problémák esetén a szerelvények végigmentek a vonalon, és csak a végállomáson javították meg a hibákat, de a BKV a Combinók esetében úgy döntött, azonnal kivonja a forgalomból a hibás villamosokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik