Üzleti tippek

Több millió forintra büntették a Sláger Rádiót

Ismét nyolc számjegyű kötbért rótt ki a Sláger Rádiót működtető társaságra a médiahatóság, ezúttal a Bumeráng című reggeli műsorban három novemberi hét alatt elhangzottakat szankcionálva. A Juventus nem csökkentheti műsorszolgáltatási díját.

A kiskorúak védelmére vonatkozó rendelkezések kilenc alkalommal történő megsértése miatt mintegy 13 millió forintos kötbért szabott ki az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT), amely – noha erre a műsorszolgáltató levélben kérte – nem állítja le a Bumeráng rendszeres ellenőrzését, – közölte Vékony Éva, az ORTT szóvivője az MTI-vel.

Legutóbb két hete rótt ki mintegy 11 millió forintnyi kötbért a műsorszolgáltatóra a kiskorúak védelmére vonatkozó, a burkolt hirdetést tiltó vagy a reklámidőt korlátozó szabályok megsértése miatt.

A Juventus nem csökkenthet díjat

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) nem támogatta a Rádió Juventus Zrt. kérelmét műsorszolgáltatási díjának csökkentésére. Testületi forrásból a távirati iroda úgy tudja, hogy a nyolc évvel ezelőtt kötött szerződésben még 252 millió forintos évi nettó műsorszolgáltatási díj szerepelt, amelynek 162 millióra csökkentéséről 2003 augusztusában döntött az ORTT; az évente az árindex változásával felszorzott összeg jelenleg 188 millió forint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik