Üzleti tippek

A kamara elkötelezett a reformok végigvitelében

admin
admin

2007. 02. 22. 16:42

A következő időszakban a magyar gazdaság kitörési pontja az európai uniós fejlesztési források hatékony felhasználása és a kis- és középvállalkozói szektor fejlesztése lehet - hangoztatta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke csütörtökön az MKIK rendkívüli elnökségi ülésén, amelyen részt vett Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke is.

Parragh László úgy vélekedett, hogy a konvergenciaprogram és az Új Magyarország Fejlesztési Terv sok ponton szembe megy egymással hatásaikat tekintve. Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke elmondta, hogy egyetért a kamara elnökével az érdemi társadalmi párbeszéd fontosságával.

Parragh László közölte az elnökséggel, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök nem fogadta el az MKIK meghívását a hagyományos gazdasági évnyitóra, miközben több külföldi kamara rendezvényén részt vesz. Parragh László elmondta, hogy gazdaság szereplői elkötelezettek a reformok végigvitelében, ennek garanciáját a szakmaiságban és az érdemi párbeszédben látják.

Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke szerint választ kell adni arra a kérdésre, hogy kiigazítás kell-e, elég-e a reform, vagy rendszer-korrekciót kell elvégezni. Az Országgyűlés elnöke kitért arra, hogy Magyarország akkor tud megfelelni a globalizált világ kihívásainak, ha erős nemzeti tőkét tud maga mögött. Szili Katalin úgy vélekedett, fontos, hogy a gazdaság szereplői is Kárpát-medence viszonylatában gondolkodjanak fejlesztéseik során, illetve hangsúlyt fektessenek a határ menti régiók együttműködésére.

Radetzky Jenő, az MKIK alelnöke elmondta, hogy a kamara kiemelten kezeli a kárpát-medencei vállalkozók közötti együttműködés elősegítését, a kis- és középvállalkozások piacra jutásának támogatását. Az MKIK alelnöke felkérte Szili Katalint, hogy fogadja el a Kecskeméten megrendezendő kárpát-medencei vállalkozások fórumának fővédnökségét.

Miklóssy Ferenc, az MKIK általános alelnöke a hatóságok ellenőrzési gyakorlatát kifogásolta, amely a túlzott költségvetési elvárásoknak kíván megfelelni.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

WASHINGTON, DC - DECEMBER 7 : President Donald J. Trump stops to speak with reporters and members of the media as he walks to board Marine One and depart from the South Lawn of the White House on Friday, Dec. 07, 2018 in Washington, DC. (Photo by Jabin Botsford/The Washington Post via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.