Üzleti tippek

A legjobb NFT-pályázatokat díjazták

Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos átadta Nemzeti Fejlesztési Tervben megvalósuló példaértékű programok jutalmazásaként "Az év projektje 2006" pályázat elismeréseit kedden, Budapesten.

A bíráló bizottság a pályázatra beadott projektek újszerűségét, ötletességét, példaértékűségét, gazdasági, társadalmi és környezeti hatását értékelte.

A 2006. év legjobb projektje lett gazdasági társaság kategóriában a Korax Gépgyár és Vállalkozó Kft. napelemgyártó kapacitás beruházása Ráckevén. A projekt a Gazdasági Versenyképesség Operatív Programban 150 millió forint támogatást kapott.

A 2006. évi legjobb projektje civil szervezet kategóriában a Tiszacsege Ifjúságért Alapítvány a halmozottan hátrányos helyzetű, elsősorban roma gyerekek és szülők segítése a Csegei Szivárvány Tanodában pályázat lett. A projekt a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Programban mintegy 20 millió forint támogatást nyert.

A 2006. év legjobb projektje egyéb gazdasági kategóriában elismerést kapta a pécsi Éltes Mátyás Általános Iskola, Szakiskola és Kollégium a “Mindannyian mások vagyunk” pedagógiai szolgáltató központ az integrált nevelésért programjáért. A projekt 40 millió forint támogatással valósult meg a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Programban.

Különdíjat kapott környezetvédelmi kategóriában a Papíripari Kutatóintézet Kft. a Szarvasi-1 ipari fű papíripari hasznosítása projektje, illetve az esélyegyenlőség kategóriában a Sukhar Roma Foglalkoztatást és Vállalkozásfejlesztést Elősegítő Regionális Közhasznú Alapítvány a Sukhar Jilo – Nők Ózd szociális ellátásának javításáért program. A Papíripari Kutatóintézet Kft. 53 millió forint támogatás nyert a Gazdasági Versenyképesség Operatív Programból. Az ózdi program 30 millió forint támogatást kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik