Üzleti tippek

Egyre kevesebb napilap fogy

Egyre kisebb példányszámban fogynak Magyarországon a politikai napilapok - derül ki a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség (Matesz) által készített adatsorból.

A Népszabadságból tavaly október eleje és december vége között naponta átlagosan 144 és fél ezer példány kelt el, míg 2003 utolsó negyedében még naponta 169 és fél ezer példányban fogyott. E mintegy 15 százalékos csökkenésnél kisebb veszteséget kellett elszenvednie a Magyar Nemzetnek, amely 2003 végén még 79,1 tavaly 70,5 ezer példányban fogyott. A lap értékesített példányszáma eszerint 11 százalékkal zsugorodott.

2003 végi 28 ezres átlageladásából egy esztendő alatt 1300-at vesztett a Népszava, amely a következő esztendőben szinten tartotta magát, majd a tavaly utolsó negyedév kétszáz példányos csökkenésével állította be a Matesz adatai szerint 26,5 ezres eladását. A negyedik országos politikai napilap, a Magyar Hírlap utolsó negyedik negyedévi adatsora 2003-as. A kimutatás szerint akkor 31,5 ezer fogyott az újságból, azóta a lap példányszámát nem auditálták, így jelenlegi eladott példányszáma nem ismert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik