Üzleti tippek

Írországba szállít az Állami Nyomda

Százmillió forintért szállít okmánykártyákat az Állami Nyomda.

A cég az ír Szakképzési és Munkaügyi Hatósággal szerződött okmánykártyák szállítására. Az Állami Nyomda az Európai Unió hivatalos lapjában megjelent, nemzetközi tenderen nyert a három évre meghirdetett pályázaton, amelynek becsült értéke a kiíró szerint több mint 100 millió Ft (vagyis 402 228 euró).

A társaság az ír kormány Szakképzési és Munkaügyi Hatósága (FÁS – Ireland’s National Training and Employment Authority) számára gyártja a biztonsági elemekkel ellátott Safepass kártyákat 402 ezer euró értékben. Az ír kormányzati szervezettől a hologrammal és fényképpel ellátott kártyákat azok az építési területeken dolgozó személyek kapják, akik sikeresen végzik el azt a tanfolyamot, amelyen elsajátíthatják a munkavégzéshez szükséges egészségvédelmi és biztonsági alapkövetelményeket.

Állami Nyomda export-árbevétele 2006-ban a teljes árbevételhez viszonyítva meghaladta a 12 százalékot úgy, hogy több mint 1,2 milliárd forinttal emelkedett a bázis időszakhoz képest. Összeségében az export árbevétel 1,772 milliárd forint volt 2006-ban.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik