Üzleti tippek

Nonprofit zrt-vé alakul az ITDH

admin

2007. 02. 13. 19:20

Az ITDH Kht. július 1-jével átalakul nonprofit zártkörű részvénytársasággá. A lépéssel a cégszerű működést kívánják erősíteni. Kisebbségi részt szerez a cégben az MFB, így az ITDH részese lesz a bank egyablakos rendszerének.

Az ITDH Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. július 1-jével átalakul nonprofit zártkörű részvénytársasággá – mondta Merényi Miklós, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) külgazdasági szakállamtitkára kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

A kisebbségi tulajdonosként bekerül a társaságba a Magyar Fejlesztési Bank (MFB), többségi tulajdonos a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium marad. Az átalakítás célja a cégszerű működés erősítése.

A szakállamtitkár hangsúlyozta: a fejlesztési bank tulajdonosi jelenléte azt jelzi, hogy az ITDH részesévé válik a bank egyablakos rendszerének.

Merényi Miklós elmondta: az átalakítással helyzetbe kívánják hozni az ITDH-t a piacon. Erősítik a kereskedelemfejlesztési és befektetés-ösztönzési tevékenységét azzal, hogy tisztítják a kormányzat profilját, a vállalatokkal kapcsolatos kereskedelemfejlesztési feladatok átkerülnek az ITDH-hoz, miközben a tulajdonosi kontroll erősödik.

A tervek szerint igazgatótanácsban helyet kapnak a kamarák és érdekképviseletek, a pénzügyi, illetve a munkaügyi tárca.

Rétfalvi György, az ITDH vezérigazgatója kiemelte, hogy munkájukban erősítik a vállalatközpontúságot, egyebek között a cégeknek segítséget nyújtanak a projektmenedzsmentben. Regisztrációs rendszert vezetnek be, információval segítik a vállalatokat a külpiaci feltételeknek történő megfelelésben, illetve a már exportképes vállalatoknak szolgáltatást nyújtanak.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.