Üzleti tippek

Indul a cégre szabható exportösztönzés

Folytatódnak az idén az ITDH Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. által egy éve útjára indított, a kis- és közepes vállalkozásokat felkészítő Európa Export Klub, illetve a nagy- és középvállalati kört megcélzó tanácsadó Export Klub rendezvényei - tájékoztatott az ITDH kommunikációs igazgatóság.

A cégre szabott programok szervezésével az ITDH célja, hogy üzletfejlesztési tevékenységét célzottabbá és strukturáltabbá tegye. A magyar vállalatok számára külpiaci felkészültségük függvényében kínál a kht. szolgáltatáscsomagokat.

Az ITDH Euro Info Központjának (ITDH EIC) Európa Export Klub programja olyan kis- és közepes vállalkozásoknak segít, amelyek a külpiacra lépésüket még csak tervezik. A klubrendezvényeken így – a tavalyiakhoz hasonlóan – az exporttevékenység elkezdéséhez szükséges legfontosabb tudnivalókat, szabályokat, lehetőségeket mutatják be a cégeknek.

A program finanszírozására minimális, mindössze egymillió forintos forrás szükséges. Az elmúlt egy évben már kialakult egy állandó, mintegy száz vállalkozásból álló „klubtagság”. A szóban forgó cégek közül a felkészítés eredményeként néhányan már sikerrel szerepeltek nemzetközi üzletember-találkozókon. A kapcsolatokat az ITDH segítségével alakították ki.

A múlt év tavaszán útjára indított ITDH Export Klub a már exporttevékenységet végző, növekedési potenciállal és megfelelő szakismerettel rendelkező nagy- és középvállalati szférát célozta meg. A klubnak jelenleg több mint száz tagja van, és továbbra is nyitott a csatlakozni szándékozók előtt.

A cégre szabott exporttanácsadáshoz az ITDH teljes eszköztárát – külpiaci hálózat, kiállítások, vásárok, üzletember-találkozók – használhatják a vállalatok. Ezek mellett egyéni programként tárgyalássorozaton is részt vehetnek a célország – az ITDH által felkutatott – forgalmazóival, importőreivel.

A nemzetközi versenyképesség javítását célzó programra az idén mintegy 50 millió forintot költ az ITDH.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik