Üzleti tippek

Indul a cégre szabható exportösztönzés

Folytatódnak az idén az ITDH Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. által egy éve útjára indított, a kis- és közepes vállalkozásokat felkészítő Európa Export Klub, illetve a nagy- és középvállalati kört megcélzó tanácsadó Export Klub rendezvényei - tájékoztatott az ITDH kommunikációs igazgatóság.

A cégre szabott programok szervezésével az ITDH célja, hogy üzletfejlesztési tevékenységét célzottabbá és strukturáltabbá tegye. A magyar vállalatok számára külpiaci felkészültségük függvényében kínál a kht. szolgáltatáscsomagokat.

Az ITDH Euro Info Központjának (ITDH EIC) Európa Export Klub programja olyan kis- és közepes vállalkozásoknak segít, amelyek a külpiacra lépésüket még csak tervezik. A klubrendezvényeken így – a tavalyiakhoz hasonlóan – az exporttevékenység elkezdéséhez szükséges legfontosabb tudnivalókat, szabályokat, lehetőségeket mutatják be a cégeknek.

A program finanszírozására minimális, mindössze egymillió forintos forrás szükséges. Az elmúlt egy évben már kialakult egy állandó, mintegy száz vállalkozásból álló „klubtagság”. A szóban forgó cégek közül a felkészítés eredményeként néhányan már sikerrel szerepeltek nemzetközi üzletember-találkozókon. A kapcsolatokat az ITDH segítségével alakították ki.

A múlt év tavaszán útjára indított ITDH Export Klub a már exporttevékenységet végző, növekedési potenciállal és megfelelő szakismerettel rendelkező nagy- és középvállalati szférát célozta meg. A klubnak jelenleg több mint száz tagja van, és továbbra is nyitott a csatlakozni szándékozók előtt.

A cégre szabott exporttanácsadáshoz az ITDH teljes eszköztárát – külpiaci hálózat, kiállítások, vásárok, üzletember-találkozók – használhatják a vállalatok. Ezek mellett egyéni programként tárgyalássorozaton is részt vehetnek a célország – az ITDH által felkutatott – forgalmazóival, importőreivel.

A nemzetközi versenyképesség javítását célzó programra az idén mintegy 50 millió forintot költ az ITDH.

Hernádkak kicsiny település Miskolc közelében, vitatott beruházásokkal. Ahhoz képest, hogy a térség az egyik legszegényebb Európában, a faluban az emberek viszonylag stabil anyagi körülmények közt élnek. A cigánysoron viszont jellemző a nélkülözés, terjed a drog, rossz a közbiztonság. Sokan változásra várnak, igaz, Orbán Viktor neve hallatán többen fellelkesülnek. Riport a kampány kezdetén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.