Üzleti tippek

Lecserélték a díjnyertest

admin
admin

2007. 02. 05. 11:37

Lezárult a kétfordulós tender, amit a Borsodi Sörgyár Zrt. írt ki a Borsodi márkacsalád kreatív feladatainak ellátására. Nyolc ügynökség kapott meghívást a tenderre, a második fordulóba négyen jutottak tovább.

A shortlistre jutott cégek feladata a Borsodi 2007-es kommunikációs stratégiájának kialakítása volt. A színvonalas munkák közül végül a McCann Erickson pályázatát ítélték a legjobbnak, akivel egyéves szerződést köt a sörgyár.

A 2006 őszén indult tender első fordulójában a meghívott ügynökségeknek egy, a Borsodi Sörgyár másik márkáján szimulált piaci feladatot kellett megoldania. A továbbjutó három ügynökséghez a második fordulóban csatlakozott a Borsodi márka kreatív munkáin eddig dolgozó Young&Rubicam. Feladatuk a Borsodi 2007-es stratégiájának és kommunikációjának kialakítása volt. A McCann Erickson, a Young&Rubicam és az Akció kreatív koncepcióit fogyasztói kutatáson tesztelte a megbízó, mely eredményekre támaszkodva hozta meg döntését. A Borsodi Sörgyár Zrt. egyéves megbízási szerződéssel a McCann Ericksont választotta a Borsodi sörcsalád kreatív ügynökségének.

„Le voltunk nyűgözve az ügynökségek lelkesedésétől és profizmusától. Nagyon kedvező kép alakult ki bennünk a magyar reklámügynökségi piacról.” – mondta Mészáros Zsolt, a Borsodi Sörgyár Zrt. nemrégiben kinevezett marketing igazgatója. „Nem volt könnyű meghoznunk a végső döntést, hiszen mindhárom ügynökség kimagasló munkát végzett. Többszintű szempontrendszer alapján mérlegeltünk, végül a McCann Ericksonra esett a választás.”

A Young&Rubicam elmúlt tíz évi munkájának köszönhetően nem kevesebb, mint 24 kreatív és hatékonysági díjat nyert a márka, köztük Cannes-ban Kreatív Oroszlánt – Magyarországon eddig egyedüliként a legújabb kori reklámtörténelemben.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.