Üzleti tippek

Kirúgták a Cinema egész szerkesztőségét

A Cinema című lap minden dolgozójának felmondtak. A kiadónál nem kommentálták a döntést.

A magazin főszerkesztőjét, szerkesztőjét, és egyetlen főmunkatársát egyszerre küldték el. Információnk szerint ugyanerre a sorsra jutottak a belsősökkel jó kapcsolatot ápoló külsős munkatársak is – írja legújabb számában a Marketing&Média.

Ugyan a lapot kiadó Geronia Hungary Kft.-nél senki nem kívánt reagálni megkeresésünkre, de az elbocsátott dolgozók szerint a személycseréket gazdasági okokkal indokolták.

A Geronia egy görög üzletember, Konstantionos Gerou tulajdonában áll, részben egy ciprusi cég, a Zemak Developments Ltd. közbeiktatásával.


Kirúgták a Cinema egész szerkesztőségét 1

Moziplakát a 2005-ben lebontott Gyöngyösi moziból

A cég a Cinemán kívül még a Star és a Sorry című lapokat is gondozza, illetve az üzletember tulajdonában áll a Maxim magazin is, illetve a formailag a G-Publishing kiadóhoz kötött Napi Ász is. A lapok jövedelmezőségéről nem lehet sokat tudni (így közvetve a felmondás indokáról sem), de a Matesz adatai szerint a Napi Ász teljes terjesztett példányszáma a tavaly második félévben 21 ezer volt, a Star 71 ezres nyomott példányszámából pedig terjesztésre 41 ezer jutott, ezek alapján pedig valóban nem lehet kiemelkedő nyerségre következtetni. A Sorry és a Cinema adatai nem szerepelnek a terjesztésellenőrző szövetség táblázatában.

Már tavaly nyáron látszódott, hogy a lap bevételeivel gondok lehetnek. Júniusban ugyanis az akkori hirdetési vezetőt, Simon Zsuzsát „lefokozták”, és a cégnél key account managerként folytatta pályafutását. Korábbi pozícióját pedig Székely Zsolt foglalta el, aki korábban a Ringiernél látott el key account manageri pozíciót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik