Üzleti tippek

Kirúgták a Cinema egész szerkesztőségét

admin
admin

2007. 02. 05. 09:14

A Cinema című lap minden dolgozójának felmondtak. A kiadónál nem kommentálták a döntést.

A magazin főszerkesztőjét, szerkesztőjét, és egyetlen főmunkatársát egyszerre küldték el. Információnk szerint ugyanerre a sorsra jutottak a belsősökkel jó kapcsolatot ápoló külsős munkatársak is – írja legújabb számában a Marketing&Média.

Ugyan a lapot kiadó Geronia Hungary Kft.-nél senki nem kívánt reagálni megkeresésünkre, de az elbocsátott dolgozók szerint a személycseréket gazdasági okokkal indokolták.

A Geronia egy görög üzletember, Konstantionos Gerou tulajdonában áll, részben egy ciprusi cég, a Zemak Developments Ltd. közbeiktatásával.


Moziplakát a 2005-ben lebontott Gyöngyösi moziból

A cég a Cinemán kívül még a Star és a Sorry című lapokat is gondozza, illetve az üzletember tulajdonában áll a Maxim magazin is, illetve a formailag a G-Publishing kiadóhoz kötött Napi Ász is. A lapok jövedelmezőségéről nem lehet sokat tudni (így közvetve a felmondás indokáról sem), de a Matesz adatai szerint a Napi Ász teljes terjesztett példányszáma a tavaly második félévben 21 ezer volt, a Star 71 ezres nyomott példányszámából pedig terjesztésre 41 ezer jutott, ezek alapján pedig valóban nem lehet kiemelkedő nyerségre következtetni. A Sorry és a Cinema adatai nem szerepelnek a terjesztésellenőrző szövetség táblázatában.

Már tavaly nyáron látszódott, hogy a lap bevételeivel gondok lehetnek. Júniusban ugyanis az akkori hirdetési vezetőt, Simon Zsuzsát „lefokozták”, és a cégnél key account managerként folytatta pályafutását. Korábbi pozícióját pedig Székely Zsolt foglalta el, aki korábban a Ringiernél látott el key account manageri pozíciót.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.