Üzleti tippek

Milliárdos üzlet a dokumentumkezelés

A Montana Csoport a 2006-os pénzügyi évben 4,1 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el, amely több mint 40 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. A vállalatcsoport eredményét is megduplázta, ezzel 100 millió forintot meghaladó nyereséget ért el.

A Montana Zrt. ma saját termékekkel rendelkező, innovatív vállalat, amely közel két évtizedes tapasztalattal rendelkezik a hazai információtechnológiai piacon. A középvállalat termék- és szolgáltatáspalettáján a MonDoc System integrált irat- és dokumentumkezelő megoldása érte el a legkiemelkedőbb, 70 százalékos árbevétel-növekedést. Jó ütemben növekedett az összforgalom legnagyobb részarányát képviselő Montana Quality IT Integrátor is. A szolgáltatások árbevételen belüli részaránya elérte az 59 százalékot.

A MonDoc System tavaly megszerezte a CERTOP Kft. tanúsítványát, s ezzel minden közfeladatot ellátó szerv számára ajánlott rendszerré vált. Mindemellett a cég saját fejlesztésű, integrált irat- és dokumentumkezelő rendszere a 2006-os évben elnyerte az év legjobb nagyvállalati Microsoft alkalmazása díjat is.

A MonDoc System ügyfélbázisa az elmúlt évben jelentősen megnövekedett, mára már 14 395 felhasználó mindennapi munkavégzését könnyíti meg. 2007. január 1-jétől a közfeladatot ellátó szervek kizárólag minősítéssel rendelkező iratkezelő szoftvert vezethetnek be. Az immár tanúsított MonDoc System, amelynek működése a hazai jogrendszeren alapul, várhatóan nagy érdeklődésre tart majd számot az elkövetkezendő években is a hazai vállalatok és intézmények körében – mondta Kun Éva a Montana Zrt. kereskedelmi vezérigazgató-helyettese.

A 2006-ban elindított Montana Quality IT Integrátor szolgáltatás megújította a hagyományos rendszerintegrációs tevékenységét. Az IT Integrátor kezdeményezést a legnagyobb nemzetközi gyártók támogatják.

Az Infovadász szövegbányász szoftver fejlesztésére – amelyre a cég által vezetett konzorcium még 2005-ben 400 millió forintot meghaladó EU-s K+F támogatást nyert – a 2006-os évben is nagy erőket összpontosított a Montana. Jelenleg az ITDH és az ORFK használja már a rendszert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik