Üzleti tippek

Presser dalt írt a Fülesnek

admin
admin

2007. 01. 31. 11:55

A Füles rejtvénymagazin 2007. február 3-án ünnepli 50. születésnapját. A különleges évforduló alkalmából a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete minden év február 3-át a rejtvényfejtők napjává nyilvánította.

Presser Gábor és Novák Péter dalt írt a Füles 50. születésnapjára, melyet először a születésnapi zsúron ad elő a Fool Moon együttes.

A Füles első száma 1957. február 3-án jelent meg, 50 éves múltja a nemzetközi rejtvénylappiacon is kimagasló eredménynek számít. A hetente megjelenő rejtvényújságot rendkívüli érdeklődéssel fogadták az olvasók, a hetvenes évek végén példányszáma megközelítette a hétszázötvenezret. A lapot olyan híres írók is ellátták írásaikkal, mint Karinthy Ferenc, Heltai Jenő, Örkény István, Somlyó György, Devecseri Gábor, Fehér Klára, Királyhegyi Pál vagy Békeffi István. A Fülesnek évtizedeken át állandó szerzője volt a legendás bűvész, Rodolfo is. Rovatában százezreket avatott be különleges trükkjeibe.

A Füles érdeme többek között, hogy divatba hozta a képregényt. A legendás rajzolók, Korcsmáros Pál és Zórád Ernő olyan hatásosan és művészi szinten elevenítették meg a magyar és a világirodalom klasszikus alkotásait, hogy sokan éppen a képregény kapcsán olvasták el a műveket. Korcsmáros Pál alkotta meg az azóta legendássá vált Rejtő-képregényeket is.

Az 50 éves történelme során számos rejtvénytípussal ismertette meg a keresztrejtvények kedvelőit. Az újság nevéhez fűződik többek között a Plusz egy vicc, a Poénvadászat, az Olasz módra megalkotása.


(A Füles kiadója a lapunkat is gondozó Sanoma Budapest Zrt.)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.