Üzleti tippek

MTV: megállapodtak a létszámcsökkentésről

admin
admin

2007. 01. 31. 19:31

A korábban tervezett 198 ember helyett 146 dolgozó távozik a Magyar Televíziótól (MTV) a csoportos létszámcsökkentés keretében - közölte az intézmény a tárgyalások befejezését követően.

A MTV menedzsmentje és a vállalat üzemi tanácsa közötti tárgyalássorozatot lezáró megállapodás szerint legkorábban márciusban kaphatják meg a munkaviszony megszüntetéséről rendelkező jognyilatkozatot az érintettek. Az elbocsátottak között 138 szellemi foglalkozású és tíz vezető beosztású dolgozó van.

Az elbocsátandók maguk választhatnak, hogy közös megegyezéssel, korkedvezményes nyugdíjazással, vagy munkáltatói felmondással szűnjön meg munkaviszonyuk. Az MTV közleménye arra is kitér, hogy az intézmény álláskereső bizottságot és irodát is létrehoz a felmondási idejüket töltők számára.

A menedzsment és az üzemi tanács január 9-én kezdett tárgyalásokat, miután az MTV tavaly december 27-én bejelentette a Fővárosi Munkaügyi Központnak és az üzemi tanácsnak, hogy 198 dolgozójától együttesen válna meg 2007 tavaszán.

Holub Katalin, az MTV szóvivőjének elmondása szerint a mostani elbocsátások ellenére még tovább csökken a közszolgálati médium munkatársainak száma, mivel márciusban ismét felülvizsgálják a határozott idejű munkaszerződéseket, másrészt támogatják a nyugdíjba vonulási szándékot.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.