Üzleti tippek

Üzlet és Siker-fődíjas dolgozik az MKB-nek

Az XAPT Hungary Kft. kapott megbízást az MKB Bank Nyrt.-nél a szoros versenyben kiválasztott Microsoft Dynamics AX integrált vállalatirányítási rendszer megvalósítására.

A több fázisban, 2007-re és 2008-ra bevezetendő rendszer a meglévő banki számlavezető és adattárház-megoldásokhoz kapcsolódva biztosítja a bank és leányvállalatai főkönyvi rendszerét, illetve átfogja a teljes belső ügyvitelt.

A nyertes szállító kiválasztása során számos szakmai és informatikai szempontot kellett figyelembe venni. A megmérettetésből a három utolsó körig versenyben maradt pályázó közül a Microsoft Dynamics AX rendszer, és megoldásszállítóként az XAPT Hungary került ki győztesen. A rendszer az MKB Bank, valamint többségi tulajdonában álló (például befektetési alapkezelő, beszerzési, készletezési) leányvállalatai teljes pénzügyi-ügyviteli rendszerét fogja adni.

Az MKB 2006-ban kötött szerződést az XAPT Hungaryvel a licencszállításra és a bevezetési feladatokra. Elkészült a működési koncepció és a részletes tervek, amelyek szerint 2007 áprilisára megtörténik Dynamics AX első, míg júliusára a második fázisának bevezetése. 2007 második felében és 2008 elején kerül sor a harmadik fázisra, amelynek keretében a tárgyi eszköznyilvántartás, a beruházásmenedzsment és a HR-feladatok implementálása történik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik