Üzleti tippek

Távozott a Heti Válasz igazgatója

Február 1-jétől Szalay-Bobrovniczky Kristóf foglalja el az Adriatiq Islands Group vezérigazgatói pozícióját.

Az újonnan alapított horvát részvénytársaság, amelynek elnöke a többségi tulajdonos Vitézy Tamás, az alapító tulajdonosok birtokában lévő horvátországi idegenforgalmi ingatlanbefektetések és vállalakozások összefogására alakult. Az alapító és tulajdonostársa Kerekes László által 2000 óta épített, nagy értékű dalmáciai szállodákból, kikötőkből és kapcsolt vállalkozásokból álló vállalatcsoport fejlődése szükségessé tette, hogy az alapító tulajdonosok új erőforrásokat vonjanak be a munkába, és professzionális menedzsmentet építsenek vállalataik további fejlesztése érdekében.

A cég közleménye szerint az új vezérigazgató által vezetett csapat feladata az Adriatiq márkanév nemzetközi piacokon történő bevezetése, a vállalatcsoport egységes és hatékony rendszerbe szervezése valamint a csoport további befektetéseinek előkészítése és lebonyolítása lesz.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf 36 éves, tanácsadói és banki tapasztalatok után az Axelerónál és az EuroWebnél szerzett vállalatvezetői rutint, 2004 óta a HetiVálasz kiadóigazgatói posztját töltötte be, nemrég pedig a heti Válasz terveiről adott interjút lapunknak.


A kormányszóvivő lép a helyére


A Heti Válasz című lapot január közepétől Borókai Gábor lapigazgató-főszerkesztő irányítja.

“Lapunk kiadóját – január közepétől – Borókai Gábor lapigazgató-főszerkesztő irányítja, miután Szalay-Bobrovniczky Kristóf távozott pozíciójából. A kiadó igazgatásában Bánhegyi Zsófia lapigazgató-helyettesként – a hirdetési, marketing és terjesztési ügyekért felelve -, míg D.Nagy Ibolya gazdasági igazgatóként vesz részt” – fogalmazott közleményében az új poszt birtokosa.


Elek István, aki akkor Orbán Viktor miniszterelnöki főtanácsadója is volt, a Természet és Társadalombarát Fejlődésért Közalapítvány (TTFK) kuratóriumának elnökeként 2001. április 12-én jelentette be, hogy a TTFK kiadásában, Heti Válasz címmel jelenik meg “az új évezred hetilapja”.


Három év múlva, 2004. április 30-án került nyilvánosságra, hogy három magánszemély és a Heti Válasz Alapítvány (HVA) közös tulajdonában lévő Sasliget Tanácsadó Kft. vásárolta meg a hetilapot kiadó társaságot a TTFK-tól.


A Sasliget Kft.-t tulajdonló három magánszemély Csák János, a MOL korábbi vezérigazgatója és a Helikon Könyvkiadó jelenlegi tulajdonosa, Kékessy Dezső volt párizsi magyar nagykövet és Szabadhegy Péter üzletember.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik