Üzleti tippek

Elfogadták a köztévé üzleti tervét

admin
admin

2007. 01. 23. 19:47

Jóváhagyta és a nagykuratóriumnak elfogadásra javasolja a Magyar Televízió idei üzleti tervét az MTV Közalapítvány kuratóriumi elnöksége kedden - tájékoztatta Holub Katalin, a köztelevízió szóvivője az MTI-t.

A közlemény szerint Czeglédi László, a közalapítvány kuratóriumi elnöke a kuratórium nevében a Rudi Zoltán MTV-elnök vezette menedzsment üzleti tervének támogatását fogja javasolni a társadalmi kurátorokkal kiegészülő úgynevezett nagykuratóriumnak is. Az MTV vezetőinek háromhavonta kell beszámolniuk az üzleti terv időarányos teljesülésről – olvasható a közleményben.

Rudi Zoltán kuratóriumi elnökség előtt kijelentette, hogy 2007-re olyan üzleti terv készült, amely tervszerű, tudatos, takarékos, továbbá átlátható gazdálkodással az egyensúly megőrzését szolgálja. A MTV idei üzleti tervéből az derül ki, hogy – miként tavaly, illetve két éve – úgy az idén sem lesz veszteséges a közszolgálati médiavállalat.

A szóvivő szerint a tavalyihoz képest a televízió 2007-ben többet költ minőségi közszolgálati műsorok készítésére, műszaki fejlesztésre, valamint beruházásokra. Az idén elkezdődik az óbudai gyártóbázis megépítése, illetve a digitális átállásra való felkészülés.

A szóvivő arról is tájékoztatott, hogy Gábor József, a felügyelő bizottság elnöke az ellenőrző testület nevében szintén elfogadásra javasolta az üzleti tervet, továbbá jelezte, hogy az új gyártóbázisba való költözéssel és a digitális átállással összefüggő feladatok finanszírozási igényének pontosítását kérni fogják a negyedéves beszámolók alkalmával.

“A kedvelt műsorok”, a létező MTV-s brandek korszerűsítésére, a fő műsoridő megnövelésére, a digitalizációra, “újszerű műsorok” készítésére helyezi a hangsúlyt a televízió – összegezte Holub Katalin az m1, illetve m2 műsorigazgatóinak idei terveit.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.