Üzleti tippek

Változások az ipari park cím odaítélésében

admin
admin

2007. 01. 21. 09:21

Sem az ipari park címre javaslatot tevő bíráló bizottság, sem a gazdasági és közlekedési miniszter tanácsadó testületeként működő fejlesztési tanács működési rendjének meghatározásához nem kell a miniszter jóváhagyása - a január 26-tól hatályos rendelet-módosítás a Magyar Közlönyben jelent meg.

Az ipari parkok alapvető kritériumai nem változtak: továbbra is legalább 20 hektárnyi terület és öt betelepült vállalkozás kell hozzá. Eddig elég volt az is, ha az öt vállalkozóval érvényes szerződése volt az ipari parkra pályázó terület működtetőjének. Január 26-tól viszont már a területen kell tevékenykednie az összes – legalább öt – vállalkozónak. Továbbra is változatlan az az előírás, hogy a minimálisan öt vállalkozásnak legalább 100 főt kell foglalkoztatnia teljes munkaidőben.

Eddig az ipari park címre javaslatot tevő bíráló bizottság ugyan maga határozta meg az ügyrendjét, de azt jóvá kellett hagynia a gazdasági és közlekedési miniszternek. A jóváhagyás szintén megszűnik január 26-tól. Hasonlóan nem lesz szükség a miniszter jóváhagyására a saját tanácsadó testületeként működő fejlesztési tanács működési rendjének meghatározásához.

A bíráló bizottság összetétele is módosult kissé. A Foglalkoztatási és Munkaügyi Minisztérium helyét – a kormányzati struktúra átalakításának megfelelően – a Szociális és Munkaügyi Minisztérium, míg a Belügyminisztériumét az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium vette át. Kiesett a listáról az Oktatási Minisztérium, viszont bekerült a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

NEW ORLEANS - SEPTEMBER 09: The NFL shield logo on the goal post pad at Louisiana Superdome on September 9, 2010 in New Orleans, Louisiana.   Ronald Martinez/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.