Üzleti tippek

Magyar vállalkozókat várnak a francia Futurallia fórumra

A franciaországi Poitiers-ben az idén június 6-8. között megrendezésre kerülő Futurallia 2007 vállalkozói nemzetközi fórumra magyar résztvevőket is várnak a rendezők, ahol lehetőség nyílik a kis- és közepes vállalkozások számára együttműködések kialakítására - mondta Denis Brunet, a franciaországi Vienne megye alelnöke pénteken Kecskeméten.

Bács-Kiskun megye francia testvérmegyéjének küldöttsége a megyei kereskedelmi és iparkamara székházában adott tájékoztatást a Futurallia 2007 üzletember-találkozóról és vásárról, amely új lehetőségeket jelenthet a magyar cégek számára az üzlet-, és kereskedelemfejlesztés területén. A júniusban a francia egyetemi város Poitiers Futuroscope elnevezésű épületében rendezendő találkozóra és vásárra május elsejéig lehet jelentkezni. Elsősorban kis- és közepes vállalkozások képviselőit várják a nemzetközi rendezvényre.

Az alelnök szerint az önkormányzatok között is szorosabbra lehetne fűzni az együttműködést. Vienne megye alelnöke hangsúlyozta, hogy az önkormányzatoknak egyre növekvő szerepük van a közigazgatás szervezésén túl a gazdasági kapcsolatok elősegítésében is.

Bányai Gábor, a Bács-Kiskun megyei önkormányzat elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy eddig még a két megye nem használta ki az elmúlt másfél évtizedben azokat a lehetőségeket, amelyek az együttműködésben rejlenek. “A gazdasági kereskedelmi és kulturális együttműködés konkrét lépéseivel be kell bizonyítanunk, hogy van értelme együttműködni a két európai uniós ország megyéi és régiói között” – tette hozzá Bányai Gábor.

A Magyar-francia Kereskedelmi és Iparkamara adatai szerint 2004-ben 358 francia tőkéjű vállalat működött Magyarországon, kiemelkedik közülük az Auchan áruházlánc, a Michelin gumigyár és a Gaz de France energiaipari cégóriás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik