Üzleti tippek

Amatőr filmek a tévében

Tévéműsor indult az internetre feltöltött kisfilmekből. A UPC az új technológiát hagyományos tévéműsorhoz használja fel.

Mostantól bárki szerepelhet saját videófilmjével a televízióban. Magyarországon immár rendszeres tévéműsor is készül az internetre feltöltött saját készítésű hazai amatőr kisfilmekből. A kábeltelevíziós és internet-szolgáltató UPC Magyarország által tavaly év végén elindított VideoGizmo nevű közösségi videomegosztó portálon elhelyezett felvételek válogatásából készülő tévéműsor a UPC+ kábeltévé-csatornán látható.

A netre feltöltött felvételek készítői a tévé képernyőjén keresztül olyanokkal is megismertethetik rövid videófilmjeiket, akik még nem állnak kapcsolatban a világhálóval. A tévénézők pedig egy új műfaj alkotásait élvezhetik az otthoni karosszékben ülve.

A VideoGizmóra feltöltött kisfilmekből a UPC+ információs kábeltévé-csatorna adásának szerkesztői állítják össze a tévéműsort. Az összeállításban kizárólag a felhasználók saját készítésű videói szerepelhetnek. A műsorban az alkotásokat feltöltő filmkészítő nevét és az általa adott címet is feltüntetik.

A VideoGizmo percek című adás egyelőre tíz-tíz percben, hétköznaponként a főműsoridőben látható a UPC+ csatornán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik