Üzleti tippek

Közvetlen uniós források segítik a vállalkozásokat

Kutatásra és fejlesztésre közvetlen uniós források állnak ez évtől a kis- és középvállalkozások rendelkezésére, amelyek nagyobb összeghez juthatnak, ha egyetemekkel, kutatóintézetekkel konzorciumot alkotnak - mondta Steve Rogers EU-tisztviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján Győrött.

Az Európai Bizottság vállalkozási és ipari főigazgatóságánál dolgozó szakember egy hetet töltött Győrött. Tanulmányozta a magyar kis- és középvállalkozások helyzetét, problémáit és tájékoztatta az érdeklődőket arról, hogy miként juthatnak az eddigieknél hatékonyabban az uniós információkhoz.

A szakértő a sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva tájékoztatott azokról a lehetőségekről, amelyek hozzájárulnak a kis- és középvállalkozások forráshiányának csökkentéséhez. Közvetlen források elérhetők egyebek között az információs és kommunikációs technológiák területén, továbbá az egészségügyben és az élelmiszer-feldolgozásban. Közvetett forrás ugyanakkor a versenyképességi és innovációs program keretében megszerezhető támogatás. Ennek keretében a regionális bankok többféle hitelt nyújtanak a térség kis- és középvállalkozásainak.

Az EU-információkhoz jutást illetően kijelentette: a magyar vállalkozókkal folytatott konzultációk megerősítik, hogy a weboldalt az információ iránt érdeklődők igényeihez kell igazítani. A cél az, hogy az érintett minél gyorsabban jusson információhoz – mondta Steve Rogers.

Az EU-tisztviselő a győri székhelyű Different Group Kft. vendége volt. Maász Dávid ügyvezető a sajtótájékoztatón elmondta: Magyarországon egyedüliként a Different nyerte el pályázat útján ezt a lehetőséget, s ezzel az első húsz európai cég közé került, amelyekkel az uniós tisztviselők ismerkedtek az unió vállalkozás-megismerési programja (Enterprise Experience) keretében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik