Üzleti tippek

Közvetlen uniós források segítik a vállalkozásokat

admin

2007. 01. 18. 18:25

Kutatásra és fejlesztésre közvetlen uniós források állnak ez évtől a kis- és középvállalkozások rendelkezésére, amelyek nagyobb összeghez juthatnak, ha egyetemekkel, kutatóintézetekkel konzorciumot alkotnak - mondta Steve Rogers EU-tisztviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján Győrött.

Az Európai Bizottság vállalkozási és ipari főigazgatóságánál dolgozó szakember egy hetet töltött Győrött. Tanulmányozta a magyar kis- és középvállalkozások helyzetét, problémáit és tájékoztatta az érdeklődőket arról, hogy miként juthatnak az eddigieknél hatékonyabban az uniós információkhoz.

A szakértő a sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva tájékoztatott azokról a lehetőségekről, amelyek hozzájárulnak a kis- és középvállalkozások forráshiányának csökkentéséhez. Közvetlen források elérhetők egyebek között az információs és kommunikációs technológiák területén, továbbá az egészségügyben és az élelmiszer-feldolgozásban. Közvetett forrás ugyanakkor a versenyképességi és innovációs program keretében megszerezhető támogatás. Ennek keretében a regionális bankok többféle hitelt nyújtanak a térség kis- és középvállalkozásainak.

Az EU-információkhoz jutást illetően kijelentette: a magyar vállalkozókkal folytatott konzultációk megerősítik, hogy a weboldalt az információ iránt érdeklődők igényeihez kell igazítani. A cél az, hogy az érintett minél gyorsabban jusson információhoz – mondta Steve Rogers.

Az EU-tisztviselő a győri székhelyű Different Group Kft. vendége volt. Maász Dávid ügyvezető a sajtótájékoztatón elmondta: Magyarországon egyedüliként a Different nyerte el pályázat útján ezt a lehetőséget, s ezzel az első húsz európai cég közé került, amelyekkel az uniós tisztviselők ismerkedtek az unió vállalkozás-megismerési programja (Enterprise Experience) keretében.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

A gorgeous female standing behind blinds wearing lingerie and stockings

Az anális szex nem játék

Magukra hagyták haldokló szeretteiket

Elderly 95 years old woman sitting miserably at the table at home and counting remaining coins from the pension in her wallet after paying the bills.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.