Üzleti tippek

A gazdasági rovat is elment a Magyar Hírlaptól

Kedden bejelentette felmondását a Magyar Hírlap gazdasági rovatának hat munkatársa: Bakonyi Attila és Molnár Sándor rovatszerkesztő, Dóra Melinda Tünde, Márk Edina, Németh I. Gergely és Papp Zsolt újságírók. Marad viszont Kriván Bence rovatvezető, valamint Hermann Bernadett és Szakonyi Péter is.

A gazdasági rovat is elment a Magyar Hírlaptól 1


A gazdasági rovat is elment a Magyar Hírlaptól 2

A gazdasági rovat is elment a Magyar Hírlaptól 3

1968. május 16. Magyar Hírlapot vásárol egy vevõ május 16-án reggel, az új magyar napilap megjelenésének napján. MTI Fotó: Szebellédy Géza

A gazdasági rovat is elment a Magyar Hírlaptól 4

A távozás legőbb oka a FigyelőNetnek nyilatkozó belső forrás szerint, hogy megelégelték az új lapvezetést. Mint az egyik újságíró lapunknak elmondta, olyan szinten csökkent a lap szívonala, hogy már “cikinek érezték” a nevüket adni az ott megjelenő írásaikhoz. Hangsúlyozták azonban, hogy nem konspirációról volt szó, sőt kezdetben optimistán álltak az új főszerkesztőhöz, ám – mint forrásaink elmondták – voltak olyan ügyek, amelyek már a rovat működését veszélyeztették, így nagyjából azonos időben telt be a pohár és hozták meg a döntést. Lapunk információi szerint nem új, kecsegtetőbb ajánlatok voltak a fő okok, ugyanis szinte senki nem lép új, biztosabb állásba.

A Magyar Hírlap tulajdonosa, Széles Gábor novemberben kirúgta a lapot korábban megmentő Szombathy Pál főszerkesztőt és több neves publicistát. Gazsó L. Ferenc főszerkesztővé kinevezése után első hullámban a belföld rovat több munkatársa állt fel, most pedig a gazdaság rovat hagyta ott a napilapot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik