Üzleti tippek

Elégedett az EU az operatív programokkal

admin
admin

2007. 01. 16. 18:54

Nincs stratégiai véleménykülönbség az EU és Magyarország között az Operatív Programok megvitatásában – közölte Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos Alejandro Checchi-Langgal, az Európai Bizottság regionális politikai főigazgatóságának Magyarországért felelős igazgatójával tartott első közös megbeszélését követő sajtótájékoztatón. Checchi-Lang rövidnek és intenzívnek jellemezte az egyeztetési folyamatot.

Alejandro Checchi-Lang az Új Magyarország Fejlesztési Terv Operatív Programjainak egyeztetése miatt utazott Magyarországra. A fejlesztéspolitikai kormánybiztossal megtárgyalták az egyeztetés menetrendjét, valamint a főbb kérdéseket is tisztázták.

Az igazgató elmondása szerint nagyon elégedett volt a megbeszélések színvonalával. Az elkövetkező néhány hónapban további tárgyalásokra kerül sor, ugyanis a cél az, hogy nyár előtt az összes operatív programot elfogadja az Európai Unió.

Checci tartalmas stratégiának tartja a programokat, melyek jól kiegészítik a reformterveket. Kiemelte, hogy a technológiai átvétel, valamint az üzleti vállalkozások támogatása megfelelő súlyt kapott a tervben. Az EU-pénzek felhasználásával Magyarországnak hozzáadott értéket kell teremtenie. Hangsúlyozta: elégedett azzal, ahogy Magyarország igénybe akarja venni az EU adta lehetőségeket.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Újra a Kossuth téren tüntetnek

Rengeteg rendőr kontra rengeteg ember

Élő videó: Újra a Kossuth téren tüntetnek