Üzleti tippek

Korda egy jó slágert keres

A dalgyáros, a szószatyor és a nézők fesztivált csinálnak az MTV-n - ígéri a közszolgálati csatorna.

Az 50 esztendős Magyar Televízió, Harsányi Leventével és az 50 éves pályafutását ünneplő Korda Györggyel együtt az elmúlt 50 év legkedveltebb daláról rendez országos szavazást a nézőknek.

Szórakoztató műsorsorozat keretében választja ki az elmúlt fél évszázad legjobb magyar slágerét a Magyar Televízió. A Csináljuk a fesztivált! című adás január 26-án kezdődik és június 1-jén élő koncerttel ér véget.

Mindent a közönség dönt el. Elsőként azt, hogy melyik az a 144 dal, amely induljon a vetélkedőben. A nézők voksolhatnak arra, mely együttesek és előadók 12 slágere a kedvencük. A szavazás eredményei alapján az MTV a 144 dalt január 26-ától minden pénteken eredeti formájában, archív felvételek felhasználásával, Korda és Harsányi műsorvezetésével vetíti. A 12 selejtező adásban egyenként 12 dal szerepel.

A selejtezőkből adásonként 4-4 produkció, azaz összesen 48 jut tovább a nézők szavazata alapján. A legkedvesebb 48 produkció 4 középdöntőben versenyez, de már mai előadók tolmácsolásában. Napjaink szólistái és együttesei egy-egy középdöntőben 12 dalt mutatnak be, ezekből pedig adásonként 6-6 jut tovább a két elődöntőbe – tudatta lapunkkal az MTV.

A két elődöntőben 12-12 dal mérkőzik egymással, és a közönség 6-6 dalt juttat tovább. Így alakul ki a döntő 12-es mezőnye, amelyből a nézők kiválaszthatják az elmúlt 50 év legjobb magyar slágerét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik